Saudi Araabias hukati mõrvarist prints

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia lipp, millel on kuningas Abdullah bin Abdelazzizi pilt
Saudi Araabia lipp, millel on kuningas Abdullah bin Abdelazzizi pilt Foto: SCANPIX

Eile hukati Saudi Araabia pealinnas Ar-Riyāḑis prints, kelle kohus mõistis kaasmaalase mõrvas süüdi. 

Saudi Araabias ei langetata just sageli kuningliku pere liikmetele kohtuotsust, mis näeb ette surmanuhtluse, edastab theage.com.au.

Saudi Araabia siseministeeriumi teatel lasi prints Turki bin Saud bin Turki bin Saud al-Kabir 2012. aastal kakluse käigus maha kaasmaalase Adel al-Mohaimeedi ja ta anti kohtu alla. Ohvri perekond keeldus vastu võtmast niinimetatud vereraha ja nõudis printsi hukkamist.

Saudi Araabia võimud ega meedia ei täpsustanud, millisel viisil prints hukati, kuid on teada, et selles riigis toimub hukkamine tavaliselt mõõgaga pea maharaiumise teel.

Hukatud prints ei olnud otsene troonipärija, vaid kuulus kuningliku pere kõrvalharusse, al-Kabride suguvõssa.

Saudi Araabia kuningapere liikmele on varem vaid ühel korral määratud surmanuhtlus. Siis kaotas elu prints Faisal bin Musaid al-Saud, kes lasi 1975. aastal maha oma onu, kuningas Faisali.

Saudi Araabia kuninglikku suguvõssa kuulub mitu tuhat inimest, kelle heaolu eest hoolitseb riik. Lisaks on neist paljud oma äritegevusega jõukaks saanud. Paljud selle pere liikmed on Saudi Araabias tähtsatel poliitilistel ja sõjalistel ametikohtadel.

Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International andmetel hukati Saudi Araabias möödunud aastal 158 inimest. Saudi Araabia on Iraani ja Pakistani järel kolmas riik, kus enim hukkamisi toime pannakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles