Video: Süüria presidendi abikaasa keeldus kodumaalt põgenemast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asma al-Assad
Asma al-Assad Foto: SCANPIX

Süüria presidendi Basha al-Assadi abikaasa Asma al-Assad andis alates Süüria sõja puhkemisest 2011. aastal esimese intervjuu välismeediale.

Asma al-Assad sõnas Vene telekanalile Rossija 24  antud intervjuus, et ta lükkas tagasi pakkumise lahkuda koos lastega kodumaalt sõja eest, edastab Yle.

Süüria esileedi teatel oli tegemist rumala ettepanekuga, sest kui ta oleks lahkunud, oleks see jätnud temast kummalise mulje  ja näidanud, et ta ei toeta oma meest.

«Mulle pakuti mitmel korral Süüriast põgenemise võimalust. Selleks ei pea olema geenius, et seda plaani läbi näha. Tegemist ei olnud minu või minu laste turvalisuse tagamisega, vaid taheti näidata, et president on nõrk ja toetuseta,» lausus Süüria presidendi abikaasa.

Asma al-Assad ei täpsustanud, kes Süüria võimudest talle sellise pakkumise tegi.

Süüria esileedi on vältinud rahvusvahelist meediat, samas on ta oma riigis kogunud kuulsust sõjas vigastada saanud režiimiaarmee sõdurite põetamise ja haiglates abistamisega. Lisaks osaleb ta hukkunud sõdurite matustel ja toetab nende pereliikmeid.

Al-Assad kiitis Venemaa abi Süüria valitsusvägedele, lisades, et süürlased ei unusta seda.

Viis aastat kestnud Süüria sõjas on hukkunud rohkem kui 300 000 inimest ning selle riigi 23 miljonist elanikust pooled on on põgenenud. Suur osa süürlasi on Süüria naaberriikides põgenikelaagrites, kuid sajad tuhanded on suundunud ka Euroopasse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles