Prahas tabati arvatav Vene häkker (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi politsei.
Tšehhi politsei. Foto: SCANPIX

Tšehhi politsei ja USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) vahistasid Prahas Vene kodaniku, keda kahtlustatakse küberrünnakutes Ühendriikide vastu, teatasid Tšehhi võimud täna.

Washington süüdistas eelmisel nädalal ametlikult Vene valitsust 2016. aasta presidendivalimistesse sekkumises läbi USA poliitilistesse institutsioonidesse häkkimise. Kreml on süüdistusi korduvalt tõrjunud.

«Tšehhi politsei tegi edukalt koostööd Föderaalse Juurdlusbürooga (FBI). Operatsiooni sihtmärk oli USA (süsteemide) häkkimises kahtlustatud Vene kodanik,» teatas Tšehhi politsei.

Arreteerimine leidis aset Praha kesklinnas, teatati avalduses, milles ei täpsustatud ei vahistatu nime ega politseioperatsiooni toimumishetke. Kahtlusalune varises politsei vahi all kokku ning toimetati haiglasse.

Tšehhi kohtuvõimud peavad hiljem otsustama tema väljaandmise üle Ühendriikidele.

USA asepresident Joe Biden lubas reedel usutluses NBC-le, et küberrünnakud ei jää vastuseta. Me saadame Vene presidendile Vladimir Putinile sõnumi, hoiatas ta.

Telekanali andmetel valmistub USA Luure Keskagentuur (CIA) vasturünnakuks, millega seatakse Kremli juhtkond piinlikku olukorda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles