Venemaalt välja saadetud briti ajakirjanik sai viisa

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luke Harding
Luke Harding Foto: SCANPIX

The Guardiani Moskva korrespondent Luke Harding, kellel Vene võimud keelasid ülemöödunud nädalal riiki siseneda, sai taas viisa.

42-aastast Hardingit ei lubatud Venemaale 5. veebruaril, kui tema viisa tühistati ja ta Moskva Domodedovo lennujaamast tagasi kodumaale saadeti. Venemaal välisajakirjanikke esindava Foreign Press Associationi kinnitusel on Harding tagasi Moskvas ning seda kinnitas ka ajakirjanik ise uudisteagentuurile AFP.

Võimude teatel väljastati viia Hardingile juba reedel ning mees naases Moskvasse laupäeval. Varem teatas Vene välisministeerium, et Harding rikkus välisajakirjanikele kehtestatud reegleid. Nimelt esitas ta novembris avalduse uueks akrediteeringuks, kuid lahkus riigist uut pressikaarti saamata.

Hardingi enda hinnangul on tõenäoline, et võimud ei lubanud teda riiki seoses tema artiklite. Wikileaksi diplomaatiliste saladokumentide kallal töötanud Harding on avaldanud mitmeid Kremli režiimi kritiseerivaid artikleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles