PERSOON: Süüria Diana hiilguse langus (1)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria esileedi Asma al-Assad.
Süüria esileedi Asma al-Assad. Foto: AFP/SCANPIX

Isepäine heategijast printsess, kes oma mugavuse piirides on valmis Süüria kannatajatele abi osutama ja riigi ning selle elanike nimel võitlema – sellise pildi on lääne meedia loonud Süüria diktaatori Bashar al-Assadi naisest Asmast. 

Süüria esileedi Asma al-Assad ilmus mõne päeva eest avalikkuse ette ja andis intervjuu Vene telekanalile Rossija 24. Ta teatas, et keeldub Süüriast põgenemast, kuigi talle on tehtud pakkumisi kindlustada tema ja ta laste füüsiline ja rahaline heaolu. Suurbritanniast pärit esileedi on kindlameelselt teatanud, et jääb oma abikaasa kõrvale.

«Jah, mulle pakuti võimalust Süüriast lahkuda, või täpsemalt, põgeneda,» sõnas al-Assad intervjuus, mis avaldati Vene meedias üleeile. «Ei pea just geenius olema, et aimata, mida nad tegelikult soovisid. Nende eesmärk polnud minu ja mu laste heaolu tagamine. Tegu oli sihiliku üritusega vähendada rahva usku nende presidenti,» märkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles