ELi riikide kodakondsuse taotlemine on brittide seas järsult kasvanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte kõik britid ei fänna enam oma kodumaad.
Mitte kõik britid ei fänna enam oma kodumaad. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu riikides on pärast Suurbritannia EList lahkumise otsust täheldatud brittide kodakondsustaotluste arvu hüppelist kasvu, näitavad ajalehe Guardian kogutud andmed.

Selle aasta esimese kaheksa kuu jooksul on üle 2800 briti taotlenud kodakondsust kokku 18 riigis, ilmneb täna avaldatud andmetest. 2015. aasta sama ajavahemikuga võrreldes on taotluste arv kasvanud 250 protsenti.

Kõige enam näib olevat kasvanud brittide huvi Taani vastu, kus kodakondsustaotluste arv on tõusnud eelmise aasta 30-lt 300-ni.

Ka Itaalia, Iirimaa ja Rootsi on registreerinud kodakondsustaotluste arvu suurenemise pärast 23. juuni referendumit. Paljud britid kardavad, et EList lahkumise korral ei saa nad enam teistes Euroopa riikides niisama vabalt ringi liikuda kui seni.

Enim näib olevat kasvanud brittide huvi Taani vastu, kus kodakondsustaotluste arv on tõusnud eelmise aasta 30-lt 300-ni.

Üheksa aastat Brüsselis elanud Ravi Bhatiani ütles näiteks, et tema alustas Belgia kodakondsuse taotlemist juba järgmisel päeval pärast referendumit - 24. juunil.

Kõige rohkem taotlusi on kaheksa kuu jooksul saanud Rootsi - üle 1100. Iiri võimud teatasid oktoobri algul, et neil kasvas juulist septembrini esitatud taotluste arv eelmise aasta sama aja 20 360-lt 37 306-ni.

Rahvaloenduse andmetel elab teistes Euroopa Liidu riikides 1,2 miljonit Suurbritannia kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles