«Tapjaklounide» hullus jõudis Soome

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud lapsed üle maailma kardavad lähenevat Halloweeni, sest siis on ette näha, et tänavatele ilmub veelgi rohkem klouniks riietatud hirmutajaid.
Paljud lapsed üle maailma kardavad lähenevat Halloweeni, sest siis on ette näha, et tänavatele ilmub veelgi rohkem klouniks riietatud hirmutajaid. Foto: AFP/SCANPIX

Soome politsei on hakanud samuti saama teateid «tapjaklounide» hirmutegudest ja seda Helsingist kuni Rovaniemini välja, vahendab Yle.

USA-st alguse saanud nähtus on nüüdseks levinud ka Euroopasse ning jõudnud meie põhjanaabrite juurde. Politsei andmetel nähti eile Tuusula kooli juurdes sea- ja klounikostüümidesse riietatud inimesi, kes olid seal laste hirmutamiseks. Koolilaste sõnul oli ühel neist käes mootorsaag.

Lisaks ütles politsei, et teisipäeva õhtul kella 9 ajal ajasid kaks pesapalli kurikatega varustatud ja valgesse riietatud täiskasvanut, kes kandsid seamaske Lahela linnas ühte last taga ja hirmutasid kohalikke noorukeid.

«Tapjakloune» on märgatud ka Järvenpääl, kus politsei on algatanud ses osas kriminaalmenetluse. Analoogseid teateid on tulnud ka Tamperest, Kuopiost, Pietarsaarist, Porist ja Rovaniemist.

Helsingi politseile veel keegi ametlikku kaebust esitanud ei ole, kuid mitmed linnaelanikud on öelnud, et nad on linna peal juba klounidega kokku põrganud.

Politsei sõnul tuleb hirmutamise ja ähvardamise korral teatada sellest koheselt politseisse.

Klouniks riietumine pole küll seadusega keelatud, aga Soome seaduste kohaselt on avalikus ruumis kellegi hirmutamine keelatud.

Kerola soovitab ka lapsevanematel, kelle lapsed kloune kardavad, sellest nähtusest nendega avatult rääkida.

«Rääkige neile, mis nähtus see on ja millised võivad olla ohud. Oluline on lastele rõhutada, et kui nad peaksid neid nägema, siis tuleb sellest ilmtingimata kodus rääkida ja teha politseile selle kohta avaldus. See on ainus viis olukorra parandamiseks,» lausus Kerola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles