Uuring: Suurbritannia võib luua kohaliku viisasüsteemi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannia võib luua regionaalsete tööviisade süsteemi, et lahendada migranttööliste küsimust pärast Euroopa Liidust lahkumist, kirjutati Londoni omavalitsuse tellitud raportis.

Selline süsteem võib leevendada migranttöölistest sõltuvate ettevõtete muresid ning samuti rahuldada neid, kes on vastu tööjõu vabale liikumisele, kirjutas konsultatsiooni- ja audiitorfirma PricewaterhouseCoopers (PwC) uuringus.

«Oskustööjõu puudujäägi küsimused tuleb lahendada efektiivselt, et tagada Suurbritannia konkurentsivõime pärast Brexitit,» seisis raportis.

«Regionaalne viisasüsteem on tõsiseltvõetav, toimiv lahendus nende küsimuste lahendamiseks,» lisati, viidates sarnasele korraldusele Austraalias ja Kanadas.

Immigratsioon oli üks põhiteemasid Brexiti referendumi kampaaniates ning Briti peaminister Theresa May on lubanud piirata ELi migrantide sissevoolu osana sõlmitavast Brexiti leppest.

Briti suurlinnad nagu London ja Manchester hääletasid referendumil ELi jäämise poolt ning mitmed ettevõtted antud linnades sõltuvad ELi tööjõust.

Londoni meer Sadiq Khan on toetanud ettepanekuid ELi migrantide jäämiseks ja töötamiseks pealinnas.

Migrantidest tööliste vastu olnud linnad nagu Yorkshire tahavad aga odava tööjõu piiramist, kuna see on viinud palgad liiga madalale.

Üks võimalik mudel näeks ette, et firmad teevad omal käel selgeks kohalikud tööjõuvajadused ja seejärel taotlevad valitsuselt viisade väljastamist ning teine mudel näeks ette, et ettevõtete iseseisvaid taotlusi hakkavad hindama valitsusagentuurid.

Viisa saanud töölised võiksid osta kinnisvara ainult piirkonnas, kuhu on talle viisa väljastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles