Venemaa: Gruusia üritab uut konflikti provotseerida

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Ossetia juht Eduard Kokoitõ, Venemaa president Dmitri Medvedev, Venemaa välisminsiter Sergei Lavrov ja Abhaasia liider Sergei Bagapš.
Lõuna-Ossetia juht Eduard Kokoitõ, Venemaa president Dmitri Medvedev, Venemaa välisminsiter Sergei Lavrov ja Abhaasia liider Sergei Bagapš. Foto: Astakhov Dmitry/ITAR-TASS

Venemaa välisministeeriumi kinnitusel näitavad terroristlikud rünnakud Lõuna-Osseetias, et Gruusia väeüksused üritavad separatistlikes piirkondades uut konflikti provotseerida.


«Mõned väeüksused Thbilisis... üritavad regioonis teadlikult olukorda raskendada ja terroristlike rünnakute seeria läbi uut sõjalist tegevust provotseerida,» seisis Venemaa välisministeeriumi avalduses, vahendas AFP.

«Me kavataseme lubadustest kindlasti kinni pidada ja rahuvalveüksused Gruusia territooriumilt 10. oktoobriks välja tõmmata.»

Gruusia president Mihheil Saakašvili ütles täna, et riigi valitsuse peamiseks ülesandeks on taastada konfliktieelne status quo.

«Esimene rünnak meie riigi vastu on tagasi tõrjutud, kuid mõned võivad mõelda, et see tähendab võitluse lõppu - võitlus minu, Gruusia valitsuse ja meie riigi jaoks ei lõpe enne, kui kasvõi üks okupant kõnnib Gruusia territooriumil,» ütles Saakašvili Tserovani külastades, vahendas civil.ge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles