NATO kindral: Iskanderid Kaliningradis näitavad Moskva kompromissitust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketisüsteemid Iskander.
Raketisüsteemid Iskander. Foto: Sputnik/Scanpix

Venemaa tuumakandevõimeliste operatiivtaktikaliste Iskanderi rakettide paigutamine Kaliningradi oblastisse näitab Moksva kompromissitut käitumist, ütles NATO kindral Salvatore Farina neljapäeval Vilniuses.

«Me ei taha omalt poolt pinget lisada, kuid see teeb muret. Tuleb taaskord rääkida Venemaa kompromissitust käitumisest. Me arvestame seda oma kavades,» ütles NATO Brunssumi peakorteri ülem ajakirjanikele.

Moskva kinnitas peaaegu kahe nädala eest, et Kaliningradi oblastisse viidi õppusteks Iskanderi raketid. Kaitseministeerium ütles, et raketid ei ole seal esimest korda ja need jäävad sinna ka edaspidi.

Farina tõdes, et tal ei ole andmeid, et need raketid oleks toimetatud sinna alaliseks.

Leedu president Dalia Grybauskaitė sõnas sel nädalal Soomet külastades, et Iskanderide Kaliningradi oblastisse viimine tähendab ründevõime näitamist mitte ainult Baltimaade, vaid kõikide Euroopa pealinnade vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles