Jeemenis mingit vaherahu liitlaste hinnangul pole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohvrite omaksed nõudsid neljapäeval Sanaas sõja lõpetamist.
Ohvrite omaksed nõudsid neljapäeval Sanaas sõja lõpetamist. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Jeemenis ei ole tegelikkuses mingisugust vaherahu, teatas neljapäeval Saudi Araabia juhitav koalitsioon.

Koalitsiooni esindaja sõnul rikkusid huthimässulised ÜRO vahendatud relvarahu kohe pärast selle jõustumist ja liitlased avasid vastutule.

Kolm päeva kestma pidanud vaherahu eesmärgiks oli toimetada tsiviilisikutele humanitaarabi. Vaenutegevus pidi kava kohaselt lõppema kolmapäeva öösel kell 23.59 ja kestma 72 tundi.

Tegemist oli juba kuuenda katsega kehtestada relvarahu huthimässuliste ja Saudi Araabia juhitud koalitsiooni toetatud valitsusmeelsete vägede vahel.

"See on nagu mingisugune pilkamine see nende kolmepäevane vaherahu. Sõda peab lõppema," ütles 32-aastane Sanaa ametnik Ali al-Doush.

Jeemeni konfliktis on vastamisi rahvusvaheliselt tunnustatud presidendile Abedrabbo Mansour Hadile lojaalsed jõud, mida toetab Saudi Araabia juhitav koalitsioon ning šiiamässulised huthid ja nendega liidus olevad ekspresident Ali Abdullah Saleh 'le lojaalsed väed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles