Iraagis Kirkukis ründasid džihadistid mitut sihtmärki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Relvastatud pommivöösid kandvad džihadistid ründasid täna hommikul Iraagis Kirkukis mitut valitsushoonet, sealhulgas politseihoonet ja Kirkuki lähedale Dibisesse ehitatavat elektrijaama. Teadaolevalt on surma saanud vähemalt 16 inimest. 

Koidikueelse rünnaku peasihtmärkideks olid Kirkuki politsei peahoone, Dibise elektrijaam ja kontrollpunktid, aga ka patrullid. Dibise linnapea kinnitusel õnnestus julgeolekuvägedel üks enesetapupommitaja enne vöö õhkimist maha lasta. Teised kaks lasid ennast pärast ümberpiiramist õhku. Surma sai vähemalt 16 inimest: 12 iraaklasest töötajat ja inseneri ning neli iraanlasest tehnikut.

Ühe Kirkuki julgeolekutöötaja sõnul ründas Kirkuki politsei peahoonet neli enesetaputerroristi, üks neist lasti enne vöö õhkimist maha, kuid kolmel õnnestus ennast õhku lasta. Kohalviibijate kirjeldusel kõlas Kirkukis mitu plahvatust ja kuulda oli ka tulistamist ja võitlus kestab senini.

Dibis asub umbes 25 kilomeetri kaugusel Kirkukist. Keegi rünnakute eest veel vastutust võtnud ei ole, kuid taolised rünnakud on ISISe puhul tavalised.

Rünnak Kirkukis leiab aset ajal, mil Iraagi valitsusväed koos kurdidega teevad meeleheitlikke pingutusi, et ISISelt tagasi vallutada riigi suuruselt teine linn Mosul. Kirkuk on naftarikas linn ja asub umbes 290 kilomeetri kaugusel Bagdadist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles