Geograafia õppetund Briti ajakirjandusest: Soome asub Balkani mere ääres (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa gloobusel
Euroopa gloobusel Foto: SCANPIX

Briti kõmuleht Daily Mail avaldas täna uudise, milles kirjutatakse Balkani mere äärse Soome kasvavast murest Vene ründava meedia pärast, mis on selle iseseisvuse seaduslikkuse küsimärgi alla pannud. 

Daily Mail, mis on Suurbritannia üks populaarseimaid kõmulehti, ei näi Euroopast väga head ülevaadet omavat, sest Soome ei asu kohe kindlasti Balkani mere ääres – sellist merd ei ole olemaski. Segi on see suure tõenäosusega aetud Balti mere ehk Läänemerega.

Uudis keskendub Soome väidetavale murele oma iseseisvuse pärast, mille seaduslikkuse Venemaa on küsitavaks muutnud. «Soome süüdistab Venemaad meediarünnakute korraldamises,» kirjutatakse artiklis. «Soome saavutas Venemaast iseseisvuse 100 aastat tagasi, kuid Venemaa on selle legitiimsuse küsimärgi alla pannud.»

Daily Maili artikkel kirjutab ka Venemaa Iskander-tüüpi rakettide ümberpaigutamisest – jällegi Balkani merel – ning sellest käigust tingitud merd ümbritsevate riikide kasvavast murest. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles