Norra annab Itaaliale välja ISISega seotud islamivaimuliku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulla Krekar ehk Najmaddin Faraj Ahmad Norras.
Mulla Krekar ehk Najmaddin Faraj Ahmad Norras. Foto: AP/ Scanpix

Norra kohus kiitis täna heaks Iraagis sündinud ja džihadistide värbamises kahtlustatud islamivaimuliku väljaandmise Itaaliale.

Mulla Krekar ehk Najmaddin Faraj Ahmad kuulub võrgustikku Rawti Shax, mille eesmärgiks on Iraagi-Kurdistani piirkonna valitsuse kukutamine ning selle asendamine islamikalifaadiga. Itaalia võimud on algatanud Krekari ja tema rühmituse suhtes juurdluse. Krekar vahistati novembris Itaalia võimude palvel.

Seoses vaimuliku ja tema rühmitusega on Itaalias, Suurbritannias ja Norras vahi alla võetud 13 inimest. Norra Borgartingi kohus lükkas 1991. aastal Norrasse põgenikuna saabunud Krekari apellatsiooni tagasi. Vaimuliku väljaandmise üle peab nüüd otsuse langetama Norra justiitsministeerium. Krekar oli varem sunnimoslemitest kurdide rühmituse Ansar al-Islam juht. Grupp ühines teadete järgi 2014. aastal ISISega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles