Norra ISISe võitleja tappis oma kaheaastase kasupoja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapetud poja isa ja kahtlustatav terrorist Arfan Bhatti saabumas Oslo kohtusaali.
Tapetud poja isa ja kahtlustatav terrorist Arfan Bhatti saabumas Oslo kohtusaali. Foto: SCANPIX NORWAY/Scanpix

Süürias võitlev Norrast pärit džihadist tappis oma rivaali kaheaastase poja peale mehe endise naisega abiellumist, väitis ajakirjanik Åsne Seierstad oma uues raamatus.

Åsne Seierstadi andmetel tappis Bastian Vasquez Arfan Bhatti poja. Bhatti on Norra islamistliku rühmituse Profetens Ummah juhtfiguur. Poiss oli koos emaga reisinud Süüriasse džihaadist osa võtma. ISIS tappis Vazqueze toime pandud kuritöö eest.

Tšiilis sündinud džihadisti kohta leviv uus sensatsiooniline info on osa Seierstadi raamatus jooksvast kõrvalliinist, mis ilmnes kahe 2013. aastal Norrast Süüriasse liikunud teismelise õe juhtumi tagamaade uurimisel.

Bastian Vasquez usutakse olnud surmale eelnenud aastal üks kõige kõrgemal paiknevaid isikuid Islamiriigi hierarhias.

Raamatu kohaselt oli lapse ema Aisha Shezadi esmalt abielus Bhattiga, kuid reisis siis vabatahtlikult Süüriasse, kus sai Vasqueze teiseks naiseks.

Enne surma avaldas Vasquez ühed kõige jõhkramatest ISISe propagandavideodest. Peale videote avaldamist mõisteti mees Norra terrorismivastaste seaduste alusel süüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles