Rahmon kutsus Türgit tadžiki äärmuslasi välja andma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagaotsitav Ameerika Ühendriikides õppust saanud ja hiljem ISIS-ega ühinenud Gulmorod Khalimov. Foto on illustratiivne.
Tagaotsitav Ameerika Ühendriikides õppust saanud ja hiljem ISIS-ega ühinenud Gulmorod Khalimov. Foto on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX

Tadžikistani president Emomali Rahmon kutsus täna Ankarat rakendama viivitamatult tõhusaid meetmeid, et pidada kinni ja anda Tadžikistanile välja end Türgis varjavad tadžiki äärmuslased ja terroristid.

Tadžikistani presidendi pressiteenistus edastas, et tänasel kohtumisel Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğluga Dušanbes juhtis Rahmon ka tähelepanu vajadusele rakendada karme kooskõlastatud meetmeid, et takistada tadžikkide ühinemist läbi Türgi Lähis-Itta liikuvate terrorirühmadega.

«Tadžikistani president märkis eraldi vajadust võidelda piirkonna julgeolekut mõjutavate ohtude, iseäranis äärmusluse ja terrorismi vastu ühiselt, sest Tadžikistan ja Türgi on selle võitluse eesliinil,» märgitakse teadaandes.

Rahmoni sõnul ei ole terroril usku, rahvust ega kodumaad ja Tadžikistan ei salli terrori ja äärmuslusega võitlemisel topeltstandardeid.

Muid küsimusi arutades märgiti, et Türgi-Tadžikistani kaubavahetus on ületanud 200 miljoni dollari künnise ja Tadžikistanis tegutseb 88 Türgi ettevõtet.

Tadžikistan väljendas valmidust edendada investeerimiskoostööd ja luua ühisettevõtteid, samuti rõhutas Türgi osaluse tähtsust ehitus- ja energeetikaprojektides ning Tadžikistani transporditaristu arendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles