USA esitas Tšehhis vahistatud Vene häkkerile süüdistuse

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LinkedIn
LinkedIn Foto: Reuters/ScanPix

USA-s esitati Tšehhis vahistatud Vene kodanikule süüdistus LinkedIni ja teiste San Francisco piirkonna firmade arvutitesse häkkimises ja andmevarguses, ütlesid föderaalprokurörid reedel.

Vandemeeste kogu esitas Moskvast pärit Jevgeni Aleksandrovitš Nikulinile (29) neljapäeval süüdistuse arvutitesse tungimises ning tõsises identiteedivarguses, teatas USA justiitsministeeriumi San Francisco esindus.

Nikulin saatis LinkedIni töötaja arvutisse programmi, varastas tema kasutajanime ja salasõna ning kasutas neid firma arvutitesse sisenemiseks 2012. aastal, ütlesid prokurörid. Vene kodanikku süüdistatakse veel ka Dropboxi ja Formspringi vastastes häkkimisrünnakutes ning vandenõus varastatud Formspringi kasutajanimede, salasõnade ja elektronkirja aadresside müümiseks.

Prokuröride sõnul vahistati Nikulin 5. oktoobril USA palvel Tšehhis. Vene ametnikud on öelnud, et kavatsevad võidelda tema väljaandmise vastu Ühendriikidele.

LinkedIn teatas mais, et 2012. aasta küberrünnaku käigus varastati üle 100 miljoni kasutaja salasõna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles