Türgi naine väidab, et tal on 450 lapselast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Şahi Tayurak.
Şahi Tayurak. Foto: Kuvatõmmis

Türgi kaguosas elav 97-aastane naine kinnitab, et tal on kolme abielu peale kokku 450 lapselast. Tema lähedased ütlevad aga, et naise tegelik vanus on 130.

Diyarbakıri linnas elav Şahi Tayurak räägib, et tema hinnang lastelaste osas põhineb umbes kolm aastat tagasi tehtud arvutustel. Kui tema vanus on aga tõepoolest 130 eluaastat, oleks ta sellega pika edumaaga maailma vanim naine.

Tema tütar Telliye Tayurak lausus, et sünniaasta tema ema sünnitunnistusel näitab 1919, kuid tõenäoliselt on tegu veaga – sest tütar ise tuli ilmale 1926. 90-aastane tütar väidab nüüd, et kalkulatsioonide järgi on ema vanuseks seega vähemalt 130.

«Kui ma lobisein oma emaga ja ta räägib oma minevikust, muutun väga emotsionaalseks,» jutustab Telliye Tayurak. «Ta räägib vaesusest ja ajast, mil inimestel polnud raha, et osta endale riideid ja kingi.» Tütar ütleb, et kõigi lastelaste loendamiseks peab ta tegema nimekirja oma vendadest-õdedest, nõbudest ja kõigist teistest lähisugulastest.

Şahi Tayuraki pere sõnul on naine pidanud tegema elu jooksul üheainsa operatsiooni, kui talt eemaldati sapikivid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles