Video: Nižni Novgorodis läks politsei ja terroristide vahel tulistamiseks

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SOBRi liikmed
SOBRi liikmed Foto: SCANPIX

Venemaal Nižni Novgorodis pidas politsei täna päeval kontrollpostil kinni auto Daewoo Nexia. Sõidukis olnud kaks terrorismis kahtlustatavat meest püüdsid aga põgeneda ja viskasid korrakaitsjate suunas granaadi, misjärel avati nende pihta tuli.

Mõlemad mehed hukkusid. Granaadiplahvatusest sai põrutada kaks siseministeeriumile alluva kiirreageerimisüksuse SOBR liiget, kelle kiirabi toimetas haiglasse, ütles föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) kõneisik uudisteagentuurile RIA.

Telekanali NTV teatel oli tapetute näol tegemist sunniitliku äärmusrühmitus Islamiriik võitlejatega, kes saabusid linna, et valmistada ette terrorirünnakut.

Pärast tulevahetust leidsid korrakaitseametnikud autost kahtlase eseme, ilmselt pommi. Robotiga tehti see kahjutuks.

Tulevahetus toimus elurajoonis Tsvetõ. Piirkond oli tagaotsimisoperatsiooni ajaks ümberpiiratud, sest julgeolekutöötajad tuvastasid, et kaks terrorismis kahtlustatavat isikut elavad just selles piirkonnas.

Võimud otsivad praegu läbi üürikorteri, kus kahtlusalused elasid. Samuti tehakse kindlaks meeste võimalikke abilisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles