Prantsuse välisminister kutsus lõpetama Aleppo veresauna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnakus Aleppole hukkunud mees kaevatakse rusude alt välja
Õhurünnakus Aleppole hukkunud mees kaevatakse rusude alt välja Foto: SCANPIX

Prantsuse välisminister kutsus pühapäeval rahvusvahelist kogukonda tegema kõike selleks, et lõpetada veresaun Süüria linnas Aleppos, kus lõppes 72 tundi kestnud vaherahu, mille kuulutas välja Damaskuse liitlane Venemaa.

Türgi kaguosas asuvasse Gaziantepi provintsi saabunud Jean-Marc Ayrault märkis, et ta on saabunud 150 kilomeeri kaugusele Aleppost. «Ja just praegu purustavad pommitamine ja suurtükituli taas seda linna ja tapavad elanikkonda,» lausus Ayrault.

«Et Süüria põgenikud saaksid taas oma riiki naasta, peame tegema kõik, et need tapatalgud lõpetada ja jätkata läbirääkimisi poliitilise kokkuleppe saavutamiseks,» lisas ta.

«Me ei saa läbi rääkida pommirahe all ... Totaalse sõja lahendus ei ole lahendus,» lisas Ayrault, kui Aleppot tabasid ööl vastu pühapäeva taas õhurünnakud ja jätkusid rängad lahingud.

Ayrault' sõnul on vaja pommitamine kiiresti lõpetada ja võimaldada esmakordselt pärast 7. juuli juurdepääs hmanitaarabile.

Ametist lahkuv ÜRO peasekretär Ban Ki-moon ütles, et kuu lõpuks saab Aleppos otsa toit. Sestsaadik, kui Bashar al-Assadi režiim Venemaa toel taas Aleppo idaosa tagasuvallutamiseks pealetungile asus, on linnas hukkunud 500 inimest.

Ayrault külastab pühapäeval Türgis asuvat põgenikelaagrit ja kohtub esmaspäeval Ankaras oma ametivenna Mevlüt Çavuşoğluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles