Leedu parlamendivalimistel saatis edu Talurahva ja Roheliste Liitu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp
Leedu lipp Foto: SCANPIX

Leedus korraldati pühapäeval parlamendivalimiste teine voor, kus edu saatis Talurahva ja Roheliste Liitu, teatas keskvalimiskomisjon, kui loetud oli enamik hääli.

Erakond on saamas paarkümmend kohta rohkem, kui partei Isamaaliit - Leedu Kristlikud Demokraadid. Esimeses voorus kaks nädalat tagasi oli erakondade toetus pea võrdne.

Viimastel andmetel on Talurahva ja Roheliste Liit saamas 56 kohta, Isamaaliit - Leedu Kristlikud Demokraadid 30 kohta ja valitsev Sotsiaaldemokraatlik Partei 17 kohta 141-kohalises parlamendis, teatas valimiskomisjoni ametnik Elena Masvenaite.

Teises voorus valiti seimi 68 saadikut.

Valimistel suurematest rikkumistest ei teatatud.

Leedu konservatiivse Isamaaliidu-Leedu Kristlike Demokraatide juht Gabrielius Landsbergis ütles varem päeval, et kõnelused valitsuskoalitsiooni moodustamiseks võivad alata juba pühapäeva õhtul ning lisas, et näeb võimalust stabiilse valitsuse loomiseks.

«Olen juba öelnud, et pean võimalikuks, et kokkulepe Talurahva ja Roheliste Liidu ning Liberaalse Liikumisega võib viia stabiilse valitsuse moodustamisele,» ütles konservatiivide juht pühapäeval BNS-ile.

Valimiste esimeses voorus edestasid Isamaaliit- Leedu Kristlikud Demokraadid 1441 häälega Talurahva ja Roheliste Liitu, enim hääli - 200 000 kaotas praegusesse valitsuskoalitsiooni kuuluv Tööerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles