Nigeeria väed hoidsid ära laevakaaperdamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria armee kavatseb Nigeri jõe suudmeala kurjategijatest puhastada.
Nigeeria armee kavatseb Nigeri jõe suudmeala kurjategijatest puhastada. Foto: STRINGER/REUTERS

Nigeeria väed hoidsid ära laevakaaperdamise Nigeri jõe suudmealal ja vahistasid viis naftarajatisi lõhkuda kavatsenud meest, teatas pühapäeval armee eestkõneleja Thomas Otuji.

"Sõdurid nurjasid raskelt relvastatud bandiitide kavatsuse kaaperdada Nigeri jõe suudmealal laev nimega Vajara," täpsustas Otuji.

Pressiesindaja sõnul põgenesid kurjategijad pärast ägedat tulevahetust valitsusvägedega.

Ühtlasi vahistati Warri linnas viis meest, kes tunnistasid üles, et kavatsesid lõhkuda linna lähedal asuvad naftapuurkaevud.

"Viis arvatavat vandaali vahistati ja nad tunnistasid oma süüd," kinnitas Otuji.

Otuji sõnul on armee seadnud endale eesmärgiks muuta Nigeri jõe suudmeala turvaliseks naftafirmadele ja laevaliiklusele.

Nigeri jõe arvukaid lisa- ja harujõgesid kasutavad piraadid, kes ründavad laevu ja võtavad Guinea lahe ümbruse vetel pantvange. Viimasel ajal sagenenud rünnakud annavad alust karta vägivalla naasmist.

Avamerel tegutsevate piraatide rünnakute arv üha väheneb, kuid Lääne-Aafrika vetel aset leiab aset "vastuvõetamatu vägivalla ägenemine", teatas kevadel Rahvusvaheline Merendusbüroo (IMB). Piraatide tegevus on taandunud alates 2012. aastast, mil Ida-Aafrika rannikul alustati rahvusvaheliste merepatrullidega. Sekkumise tingisid peamiselt Somaaliast tegutsevate piraatide vägivaldsed rünnakud.

Praeguseks on tähelepanu koondunud naftarikka Nigeeria lähistele vetele.

Nigeri jõe suudmealal rünnatakse tihtipeale ka nafta- ja gaasitaristut, mille taga on muu hulgas kohalike rahuolematus naftatulude ebaõiglase jagamise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles