Maltal kukkus alla väikelennuk, viis prantslast hukkus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maltal Safi lähistel täna alla kukkunud väikelennukis hukkusid kõik pardalolnud viis Prantsuse kodanikku, teatasid saareriigi võimud.

Malta valitsuse teatel oli lennuki rentinud Prantuse toll, mille töötajad uurisid piirkonnas inimeste- ja narkokaubandust.

Väikelennukil tekkisid mootoriprobleemid vahetult pärast õhkutõusmist Malta rahvusvaheliselt lennuväljalt, lennuk kukkus maandumist üritades alla väljapoole lennurada lennufirma Medavia angaari kõrvale.

Malta meedia teatas alguses, et surma said viis Euroopa Liidu inimsmugeldamisvastasel missioonil FRONTEX osalenud sõjaväeametnikku. FRONTEX lükkas selle väite ümber, kinnitades, et intsidendiga polnud seotud ükski nende töötaja.

Ka Euroopa Liidu välispoliitika kõrge esindaja Federica Mogherini kinnitas Twitteris, et allakukkunud lennuki pardal ei olnud ühtegi ELi ametnikku ning lend polnud ühenduse tegevusega seotud.

Hiljem ei leidnud tõestust ka meedia väide, nagu oleks tegu olnud Luksemburgi sõjaväelennukiga. Malta valitsuse teatel oli tegu turbopropelleritega väikelennukiga Fairchild Metroliner Mark III, mis oli registreeritud Ameerika Ühendriikides ja mida rentis Luksemburgi ettevõte.

Kõik lennud Malta rahvusvahelisest lennujaamast on peatatud. 

Vaata õnnetuskohta allpoolasuvast videost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles