Enesetaputerroristid korraldasid Dagestanis kaks plahvatust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatused Dagestanis on muutunud peaaegu igapäevaseks nähtuseks.
Pommiplahvatused Dagestanis on muutunud peaaegu igapäevaseks nähtuseks. Foto: SCANPIX

Dagestanis Karabudahkenti rajoonis Gubdeni asulas leidis eile aset kaks terroriakti, milles sai viga vähemalt 27 inimest.

Esimene plahvatus leidis miilitsajaoskonna ees aset kell 19.40 Moskva aja järgi, vahendas RIA Novosti. Lisaks naissoost enesetaputerroristile hukkus ka üks sisekaitsevägede sõjaväelane, viga sai veel viis inimest.

Esialgsete andmete järgi oli naine tõkkepuu alt läbi pääsenud ja hoone juurde jõudnud. Seal hõikas teda miilitsakorrapidaja, paludes tal tagasi minna. Seejärel otsustas naine end õhku lasta.

Hilisõhtul kell 22.35 leidis aset plahvatus asulasse viiva maantee ääres asuva kontrollposti juures. Omavalmistatud lõhkekeha oli paigutatud autosse, mida juhtis enesetaputerrorist. Viga sai vähemalt 16 inimest, nende seas miilitsatöötajad ja sõjaväelased. Hukkus üks korrakaitsja.

Karabudahkenti rajooni haigla esindaja rääkis Interfaxile, et haavatuse seas on nii «sõjaväelasi kui tsiviilisikuid».

RIA Novosti andmetel avasid lähedases metsas ennast varjanud tundmatud pärast plahvatust tule miilitsate kontrollposti suunas.

Terroriaktide uurimine käib, ka kammitakse läbi metsamassiivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles