Taliban ründas Pakistanis magavaid politseikadette kalašnikovidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mässulised ründasid eile hilisõhtul Pakistani edelaosas Quetta lähistel politseiakadeemiat, võimude teatel sai surma vähemalt 58 ja haavata veel 118 inimest.

Mässuliste sihtmärgiks oli Quettast 20 kilomeetrit lõunas asuv Belutšistani politseiakadeemia.

Kolm Talibaniga seotud rühmitusse kuuluvat meest tungis akadeemia ühiselamu ruumidesse, kus elab umbes 700 kadetti ja külvasid magavad noormehed kuulirahega üle.

«Ma nägin kolme varjatud näoga meest kamuflaažis ja kalašnikovidega,» rääkis üks kadettidest ajakirjanikele. «Nad hakkasid tulistama ja tungisid ühiselamusse, kuid mul õnnestus üle müüri põgeneda.»

Tulevahetus kestis mitu tundi.

Belutšistani siseminister Mir Sarfaraz Ahmed Bugti kinnitas ajakirjanikele, et ründajaid oli kolm. «Esmalt ründasid nad vahitornis olnud tunnimeest, tapsid ta ning sisenesid akadeemia territooriumile,» rääkis ta.

Allikas Quetta haiglast ütles, et tänahommikuse seisuga oli hukkunuid 58. Sama kinnitasid ka julgeolekuallikad.

Pakistani poolsõjaväelise piirikorpuse juht kindralmajor Sher Afgan ütles teisipäeval ajakirjanikele, et ründajad kuulusid keelustatud äärmusrühmitusse Lashker-e-Jhangvi Al-Almi, mis on seotud Pakistani Talibaniga.

Lashker-a-Jhangvi ega ükski teine rühmitus pole toimunu eest vastutust võtnud. Varem on Belutšistanis rünnakuid omaks võtnud äärmusrühmitus ISIS ja Talibanist lahku löönud Jamaat-ul Ahrar.

Kindral Afgan ütles, et julgeolekujõud ja politsei otsivad veel piirkonda läbi võimalike varjunud ründajate tabamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles