ISIS korraldas Mosuli ümbruses hukkamistelaine (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagis avastatud massihaud.
Iraagis avastatud massihaud. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Ühinenud Rahvaste Organisatsioon on saanud teateid kümnetest ISISe korraldatud hukkamistest, muu hulgas 50 endise politseiniku tapmisest Mosuli ümbruses, ütles ÜRO inimõiguskomisjoni esindaja Rupert Colville täna.

Andmed on Colville´i sõnul esialgsed ning saadud arvukatest tsiviil- ja valitsusallikatest, mida ei ole võimalik julgeolekukaalutlustel avalikustada.

Hukkamised leidsid väidetavalt aset eelmisest kolmapäevast pühapäevani. Mosulist 45 kilomeetri kaugusel Safina külas hukkas ISIS info kohaselt 15 tsiviilisikut, kelle surnukehad visati jõkke. 19. oktoobril sidusid pühasõdalased samas külas kuus tsiviilisikut käsipidi auto külge ja lohistasid mööda küla, kuna nad olid ISISe vastu võitleva hõimujuhi sugulased.

Iraagi väed leidsid 20. oktoobril Tuloul Naseri külas 70 kuulihaavadega surnukeha. Colville´i sõnul pole esialgu selge, kes on vastutav nende tapmiste eest. Laupäeval tapsid ISISe võitlejad Rufeila külas väidetavalt kolm naist ja kolm tüdrukut. 50 pantvangis hoitud politseinikku hukati pühapäeval Mosuli lähistel.

«Kardan väga, et need teated ISISe barbaarsustest ei jää viimasteks,» lisas Colville.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles