Prantsuse naine leidis oma kartulikotist granaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Moodboard/Scanpix

Perekondlik õhtusöök oleks võinud ühele prantsuse perele väga halvasti lõppeda, kuna pereema kartulikotis oli peidus Esimese maailmasõja aegne granaat, vahendab The Local.

Grenoble`i linnas Prantsusmaal valmistas perenaine õhtusööki, kui tema pihku sattus kummaliselt raske ese. Kuna kotist välja tõmmatud asi ei näinud kartuli moodi välja, siis arvas perenaine, et tegu on kiviga ja pani selle lihtsalt kõrvale, rääkis ta ajalehele Le Dauphine Liberé.

Naine jätkas oma tavapärast söögivalmistamist ning alles siis, kui ta abikaasa koju saabus ja «kivi» vee alt läbi loputas, avastasid nad, et tegu oli vana granaadiga.

«Ma olin hirmul. Ma oleks võinud ennast õhku lasta,» sõnas naine.

Paar paigutas lõhkekeha ettevaatlikult tagaaeda ja kutsus politsei. Naise sõnul oli ta kartulid ostnud lähedalasuvalt Carrefour` turult, mis algatas peale juhtumit kriminaaluurimise.

Kartulid olid pärit Pas de Calais` piirkonnast Põhja-Prantsusmaal, kus paikneb palju Esimese maailmasõja lahinguväljasid ning kust leitakse regulaarselt plahvatamata lõhkekehasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles