Läti kaitseväe ülem lahkub ennetähtaegselt ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseväe ülem Raimonds Graube(vasakul) kätleb Kanada langevarjureid
Läti kaitseväe ülem Raimonds Graube(vasakul) kätleb Kanada langevarjureid Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Läti kaitsejõudude ülem kindral Raimonds Graube lahkub enne ametiaja lõppu ametist.

Läti riiklik julgeolekunõukogu võttis täna teadmiseks Graube lahkumisavalduse president Raimonds Vējonisele, milles kaitseväe ülem palus luba ametist ennetähtaegselt lahkuda. Graube jätkab kaitsejõudude ülemana, kuni parlament on tema järeltulija heaks kiitnud.

Graube on olnud Läti kaitseväe ülem aastatel 1999-2003 ning 2010-2014, kui ta kinnitati veel üheks nelja-aastaseks ametiajaks.

Graube kogemused, teadmised ja panus relvajõudude kasvu ja arengusse on tähtsad ja kestvad, ütles kaitseminister Raimonds Bergmanis täna õhtul.

Bergmanis ütles Graube otsust kommenteerides, et kaitseministrina eelistaks ta kaitseväe juhataja jätkamist nelja-aastase ametiaja lõpuni, ent ta austab Graube otsust. Graube kolmas ametiaeg Läti kaitseväe juhatajana pidanuks kestma 2018. aasta lõpuni.

«Tänan vägede juhatajat panuse eest relvajõududesse ja loodan, et kindralleitnant ei keeldu tulevikus oma teadmiste jagamisest, millal iganes meie sõdurid ja kogu riigikaitsesüsteem seda vajavad,» lausus kaitseminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles