Türgi kaguosas vahistati kaks linnajuhti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi märulipolitsei Diyarbakiri linnavalitsuse hoone juures.
Türgi märulipolitsei Diyarbakiri linnavalitsuse hoone juures. Foto: ILYAS AKENGIN/AFP

Türgi kaguosas asuvas Diyarbakiris vahistati kaks linnajuhti osana "terrorismiuurimisest", teatasid teisipäeval julgeolekuametnikud.

Pealtnägijate kirjeldusel koondusid linnavalitsuse hoone ümber suured politseijõud. Hoone läbiotsimise ajaks olid kohale toodud muu hulgas märulipolitsei üksused ja veekahuritega veomasinad.

Gultan Kisanak ja Firat Anli juhtisid kahekesi regioonikeskust Diyarbakiri, kus viimasel ajal on aset leidnud mitmeid relvakokkupõrkeid julgeolekujõudude ja rühmituse Kurdistani Tööpartei (PKK) võitlejate vahel.

Võimude täpsustuse kohaselt vahistati Anli tema kodus ja Kisanak lennuväljal.

Saksamaal on pärast Türgi riigipöördekatset palunud varju 35 Türgi diplomaati ja nende pereliiget, teatasid esmaspäeval sealsed võimud.

Türgi valitsus on käivitanud ulatusliku kampaania inimeste vastu, keda kahtlustatakse USA-s elava islamivaimuliku Fethullah Güleni toetamises. Ankara süüdistab Güleni juulikuise riigipöördekatse mahitamises. Türgis on vahistatud üle 35 000 inimese, keda kahtlustatakse sidemetes Güleniga.

Kokku on seoses riigipöördekatsega uuritud umbes 82 000 isikut. Kümned tuhanded inimesed on relvajõududes, kohtusüsteemis, politseis, ajakirjanduses ja haridusvaldkonnas vallandatud või ametist kõrvaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles