Kaks Vene raketilaeva liituvad Balti laevastikuga (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Reuters/ScanPix

Vene Balti laevastiku laevarühma tugevdatakse lähipäevil kahe väikese raketilaevaga Zeljonõi Dol ja Serpuhhov, mis lõpetavad neil päevil ületuleku Musta mere laevastikust, ütles täna Interfaxile olukorda tundev allikas.

«Kahe rakettidega Kalibr-NK relvastatud väikese raketilaeva ilmumisega Läänemerele suurenevad märgatavalt Balti laevastiku võimalused hävitada võimalikke sihtmärke Põhja-Euroopa piirkonnas, mis on täiesti mõistetav seoses USA raketitõrjeelementide paigutamisega Poolasse,» selgitas ta.

Ametlikult ei ole kahe seni Musta mere laevastikku kuulunud raketilaeva retke eesmärgist teatatud.

Erialaste veebilehtede andmetel asusid mõlemad raketilaevad mõni päev tagasi Põhjamerel. Serpuhhov ja Zeljonõi Dol siirdusid Sevastopolist nende jaoks teisele kaugretkele oktoobri alguses. Vahemerel saatis neid puksiir SB-36. Nad külastasid Maltat ja Hispaania eksklaavi Ceutat.

Nende laevade esimesel kaugretkel 19. augustil andsid nad tiibrakettidega Kalibr kolm lööki islamistliku äärmusrühmituse Al-Nusra Rinde pihta Süürias.

NATO kinnitas laevade saabumist Läänemerele

«Võime kinnitada, et kaks Vene sõjalaeva saabus hiljuti Läänemerele,» ütles BNSile NATO Brüsseli pressiatašee Dylan White.

White rõhutas, et Venemaal on õigus tegutseda rahvusvahelistes vetes, kuid see osutab järjekordselt Moskva sõjalisele aktiivsusele NATO piiril.

«See näitab suurema läbipaistvuse vajadust ja riskide maandamist meie suhetes Venemaaga. NATO on valmis selles küsimuses dialoogi jätkama,» sõnas atašee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles