Mosuli terroriseerinud islamistid kärbivad oma habemeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mosuli põgenikud.
Mosuli põgenikud. Foto: SIPA/Scanpix

Mosuli linna hirmuvalitsuse all hoidnud rühmitise Islamiriik (ISIS) liikmed on asunud valitsusvägede lähenedes oma habemeid kärpima, räägivad kohalikud elanikud.

«Ma nägin mõningaid ISISe võitlejaid ja nad näevad välja täiesti teistsugused kui viimati. Nad on kärpinud oma habemeid ja vahetanud riideid. Paistab, et nad kardavad ja valmistuvad linnast põgenema,» rääkis Mosuli elanik Abu Saif uudisteagentuurile AFP.

Üle 3300 Iraagi põgeniku otsis Mosuli operatsiooni üheksandal päeval abi valitsusvägedelt, teatas eile Iraagi minister. Suurem osa neist oli pärit Niinevest, kuid ka naaberprovintsidest Kirkukist ja Salaheddinist. Mosul on Niineve provintsi pealinn.

Alates operatsiooni algusest 17. oktoobril on registreeritud 8940 põgenikku, vahendas ÜRO. Kokku on alates 2014. aastast Iraagis vägivalla tõttu juurde tekkinud üle kolme miljoni põgeniku.

Iraagi valitsusväed asuvad praegu Mosulist umbes viie kilomeetri kaugusel ja valmistuvad pealetungiks linna idaosale. Iraagi ja kurdide omakaitseüksused on omakorda avamas rinnet Mosulist läänes eesmärgiga vallutada Tal Afari linn ja lõigata ära ISISe võitlejate põgenemistee Süüriasse.

Iraagi terroritõrjeteenistuse (CTS) eliitväed hõivasid teisipäeval piirkonna Mosuli idapoolsete eeslinnade vahetus läheduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles