Hispaania arreteeris apelsinikastides kanepit vedanud jõugu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Hispaania võimud pidasid kinni kurjategijad, kes olid loonud kanepi smugeldamiseks Suurbritanniasse kaks legaalset äriühingut. Narkootikum oli peidetud apelsinide vahele.

Politsei võttis vahi alla 18 inimest ja konfiskeeris 2450 kilo hašišit, 105 kilo marihuaanat, 14 000 eurot sularaha ning 21 tonni apelsine. Kurjategijate varifirmad tegelesid ametlikult puuviljade impordiga Suurbritanniasse.

Apelsinide vahele peidetud uimastid olid pakitud vaakumisse, mis tegi nende avastamise politsei narkokoertele keeruliseks. Jõuk kukkus vahele siis, kui politsei pidas ühe nende veoauto juhuslikult kinni. Juht pistis jooksu, aga kastis olnud 32 apelsinikasti vahelt leiti 1034 kilo hašišit.

Jõuk koosnes kaheksast logistikaga tegelevas inimesest, kahest veokijuhist, kahest mänedžerist, kahest turvamehest ja neljast finantsjuhist. Kinnipeetud olid Prantsusmaa, Portugali, Alžeeria, Hispaania ja Paraguay kodanikud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles