Ulmi linnavõimud hädas: urineerjad hävitavad maailma kõrgemat kirikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Doonau jõelt Ulmi toomkirikule.
Vaade Doonau jõelt Ulmi toomkirikule. Foto: SCANPIX

Saksamaa Ulmi linnavõimud üritavad meeleheitlikult takistada meestel vastu kirikut urineerimast, sest see mõjub ajaloolisele ehitisele hävitavalt.

Maailma kõige kõrgema, 161,5-meetrise kirikutorniga Ulmi toomkiriku liivakivist sein mureneb Südwest Presse teatel uriinis sisalduvate soolade ja hapete tõttu. Linn tõstis trahvisumma urineerijatele kahekordseks ning enese kergendamisega vahele jäänud isikud peavad nüüd maksma sada eurot.

«Olukorda see märkimisväärselt aga parandanud pole. Olen sellel pool aastat silma peal hoidnud ja jällegi on kirik kaetud okse ja uriiniga,» sõnas kirikuga tegeleva muinsuskaitseosakonna juht Michael Hilbert. «Ma ei ole mingi pissipolitsei, kuid selle probleemiga tuleb tegeleda. Asi puudutab seaduse ja korra säilitamist,» selgitas Hilbert.  

Kirikut ümbritsevat ala kasutatakse aasta läbi mitmesuguste ürituste korraldamiseks ja Hilberti sõnul peaks korraldajad kohale tooma ka tasuta välitualetid.

Linnavõimude esindaja teatas Südwest Pressele, et politseipatrulle on sagedasemaks muudetud, kuid ühtegi urineerijat pole otse teolt tabatud. Ta möönis, et niikaua, kui on inimesi, püsib tõenäoliselt ka probleem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles