Itaalia maavärinad põhjustasid ulatuslikke purustusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Itaaliat tabanud kahe tugeva maavärina järel saabunud teadetele vigastatutest on päästetöötajatel raske reageerida, sest rasked ilmastikuolud takistavad abivajajateni jõudmist. 

Itaaliat eile tabanud kaks maavärinat magnituutidega 5,5 ja 6,1 põhjustasid kohalike ametnike andmeil vigastusi kümnetel inimestel, millest teadaolevalt neli on tõsised. Olukorda raskendab aga halb ilm, mis takistab päästetöötajatel mööda kitsaid teid abivajajateni jõudmist, et nende olukorda hinnata. Itaalia meedia sõnul sai maavärina ajal üks mees ka südameataki. 

Hukkunutest siiski teateid ei ole, kuigi Visso ja Campi linnades põhjustasid maavärinaid suuri purustusi. Campis magasid sajad inimesed autodes, mis olid pargitud kõikjale lageda taeva all. Paljud elanikud olid autodesse kaasa võtnud ka oma koerad.

See osa Itaaliast on täis kitsaid teid, mis ühendavad väikseid kivist majadega külasid. Päästemeeskonnad kardavad vihmase ilma ja maavärinate tõttu teedel tekkida võivaid mudalihkeid. Seepärast ei riskita nendel teedel rasket tehnikat transportida. 

Itaalia keskosa tabanud 5,5-magnituudilist maavärinat oli tunda ka pealinnas Roomas. Eestlanna Liis Põlluaas, kes elab Rooma lõunaosas, rääkis Postimehele, et ta oli sel ajal kodus ja tundis maavärinat. 

«Püsti seistes ei olnud midagi tunda, aga abikaasa, kes toolil istus, tundis liikumist,» ütles ta. Veel pani ta tähele, et laual olnud klaasis ja Coca-Cola pudelis loksus vedelik. Mõni tund hiljem, kui nad diivanil istusid, oli jälle vibratsiooni tunda. Siis leidis aset teine maavärin.

Nad hakkasid kohe meediat jälgima, et end uudistega kursis hoida. Suuri purustusi tema kodukohas ei ole, kuid Rooma põhjaosas on osa maju tõsiselt kahjustada saanud.

Põlluaas on elanud Itaalias 17 aastat ja eile oli kolmas kord, mil ta maavärinaga kokku puutus.

Itaalia ametnike sõnul on eileõhtused maavärinad seotud augustikuus riiki raputanutega, milles hukkus umbes 300 inimest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles