Kiiev nõuab Venemaalt Suštšenko vabastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Suštšenko.
Roman Suštšenko. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukraina välisministeerium avaldas protsesti Moskva linnakohtu otsuse vastu lükata tagasi Ukrinformi ajakirjaniku Roman Suštšenko advokaatide apellatsioonikaebus tema vahi alla võtmisest ning nõuab ajakirjaniku vabastamist.

«Suštšenko tuleb vabastada. Venemaa kasutab meie kodanikke küüniliselt ära poliitilistel eemärkidel. Väljendame protesti ja kutsume rahvusvahelist üldsust üles suurendama Venemaale avaldatavat survet kõikide Ukraina poliitvangide vabastamiseks,» kirjutas ministeeriumi kõneisik Mariana Betsa Twitteris.

Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) pidas Moskvas kinni väidetavalt Ukraina sõjaväeluure kaadritöötaja polkovnik Roman Suštšenko, kes kogus teavet Venemaa relvajõudude tegevusest.

Suštšenko töötab 2002. aastast reporterina Ukraina uudisteagentuuris Ukrinform. Viimase teatel oli Suštšenko viimasel paaril aastal Pariisis ja viibis Moskvas eravisiidil, kuid läks kaduma ning ilmus seejärel välja Vene vanglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles