Vene lennukikandja laevarühm jõudis Vahemere idaossa (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukikandja Admiral Kuznetsov.
Lennukikandja Admiral Kuznetsov. Foto: Sputnik/Scanpix

Pärast ajutist peatust Maroko rannikul jätkas Venemaa sõjalaevade rühm eesotsas lennukikandja Admiral Kuznetsoviga täna hommikul liikumist Vahemere idaossa, näitavad rahvusvahelise automaatse laevasamastussüsteemi andmed.

Olemasoleva teabe kohaselt tegid laevad pärast Vahemerele jõudmist kolmapäeval rahvusvahelistes vetes Maroko rannikul Al Hoceïmast põhjas umbes ööpäevase peatuse.

Asjatundjad ei välista, et laevarühma kuuluv tanker Ossipov tankis ülejäänud laevu.

Praegu jälgib laevarühma kulgemist kaks NATO alust.

Asja tundev allikas ütles eile Interfaxile, et hulga riikide keeldumine lubada Vene sõjalaevu oma sadamatesse varusid täiendama ei sega neil jätkamist Vahemere kaugretke ülesannete täitmist.

«Portugali sõjalennukite tehtud ja veebi üles pandud videofilmilt on näha, et laevarühma kuulub muu hulgas suur meretanker Sergei Ossipov, keskmise suurusega meretanker Dubna ja tanker Kama,» märkis agentuuriga vestelnu.

Ametlikult ei ole Põhjalaevastiku lennukikandjarühma abilaevastiku koosseisu teatatud.

«Laevarühma Vahemere idaosas viibimise ajal ei ole mingit muret laevade tankimisega tankeritelt, mis omakorda võivad täiendada oma varusid operatiivselt Venemaa Musta mere sadamates,» ütles allikas.

«Selline operatsioon – retk Vahemere idaosast Novorossiiskisse ja tagasi – võtab tankeril nädal kuni kümme päeva, samas on lennukikandja autonoomse tegutsemise aeg 45 päeva,» märkis ta.

«Kui lähtuda lennukikandjarühma retke väljakuulutatud pikkuse neljast-viiest kuust, tähendab see kolme-nelja tankimist,» täpsustas ta.

Teadupoolest saadavad lennukikandjat Admiral Kuznetsov lahingristleja Pjotr Veliki, hävitaja Viitseadmiral Kulakov ning mitu suurt allveelaevatõrjelaeva, sh Severomorsk.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles