Lavrov: läbirääkimised Süüria pärast algavad uuesti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: Reuters/ScanPix

Vene, Süüria ja Iraani välisminister leppisid kokku terrorismivastase võitluse tõhustamises Süürias, Damaskuse delegatsioon on valmis suunduma Genfi taastama läbirääkimisi opositsiooniga.

«Rõhk oli peamiselt terrorivastase võitluse jätkamisel ja tõhustamisel, lahendades rööbiti humanitaarolukorra parandamise ja relvarahu taastamise küsimusi. Loomulikult oli kõne all Süüria läbirääkimiste igasuguste eeltingimusteta tähtaegne taastamine, nagu nõuab ÜRO otsus,» ütles Vene välisminister Sergei Lavrov Moskvas pressikonverentsil pärast kohtumist Iraani kolleegi Mohammad Javad Zarifi ja Süüria ametivennaga Walid Muallemiga.

«Kõiki ühendab arusaam muude võimaluste puudumisest, kui lahendada Süüria konflikti poliitilis-diplomaatiliste vahenditega. Toetasime Süüria juhtkonna plaani taastada poliitiline protsess,» lausus Lavrov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles