Putin keelas Vene õhurünnakute jätkamise Aleppos (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Sputnik/Scanpix

Vene president Vladimir Putin lükkas tagasi Vene sõjaväe palve jätkata õhurünnakuid Süüria Aleppo linnas, kus ülestõusnud on alustanud pealetungi, teatas Kreml reedel.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul peab Putin õhurünnakute jäktumist Aleppos mittesoovitavaks ja tahab humanitaarkoridoride avatuna hoidmist, et tsiviilisikud ja ülestõusnud saaksid Aleppost lahkuda.

Peskov ütles, et «humanitaarpaus» ananb Washingtonile aga austada oma lubadust eraldada mõõdukad ülestõusnud pühasõdalastest.

Ta märkis samas, et Venemaa jätab endale õiguse pakkuda Süüria valitsusvägedele igakülgset toetust.

Süüria ülestõusnud alustasid reedel pealetungi valitsusvägede piiramisrõnga murdmiseks Aleppo idapoolsete linnaosade ümber. Valitsusväed teatasid pealetungi tagasilöömisest. Venemaa pole Aleppos õhurünnakuid korraldanud alates 18. oktoobrist.

Vene kaitseministeerium palus täna president Vladimir Putinilt luba jätkata kümnepäevase vaheaja järel õhurünnakuid Aleppo linnale Süürias.

«Me oleme esitanud relvajõudude ülemjuhatajale palve jätkata õhurünnakuid,» ütles Vene kindralstaabi esindaja Sergei Rudskoi pressibriifingul.

Süüria ülestõusnud alustasid täna pealetungi valitsusvägede piiramisrõnga murdmiseks Aleppo idapoolsete linnaosade ümber. Valitsusväed teatasid pealetungi tagasilöömisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles