Võidujooksu Élyséesse juhivad Juppé ja Le Pen

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konservatiivide presidendidkandidaadiks pürgivad Alain Juppé (vasakul), Nathalie Kosciusko-Morizet (keskel) ja Nicolas Sarkozy hiljutisel teledebatil.
Konservatiivide presidendidkandidaadiks pürgivad Alain Juppé (vasakul), Nathalie Kosciusko-Morizet (keskel) ja Nicolas Sarkozy hiljutisel teledebatil. Foto: SCANPIX

Ajal, mil tulevikuplaane varjava sotsialistist presidendi François Hollande’i toetus aina kiiremini kahaneb, valmistuvad opositsioonilised vabariiklased sisevalimisteks ning Rahvusrinde liider Marine Le Pen otsib palavikuliselt kampaaniaks raha.

Hollande’i, kelle tööd hindas hiljutise arvamusuuringu järgi heaks neli protsenti vastanuist, tabas järjekordne tagasilöök, kui konservatiivse päevalehe Le Monde ajakirjanikud Gérard Davet ja Fabrice Lhomme avaldasid paari nädala eest raamatu «President ei tohiks seda öelda».

Juba fakt, et riigipea aitas kaasa 670-leheküljelise teose valmimisele, andes ajakirjanikele nelja aasta jooksul üle 60 avameelse intervjuu, tuli presidendi erakonnakaaslastele üllatusena. Veelgi rohkem vapustasid neid aga riigipea antud hinnangud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles