FBI avas uue juurdluse Clintoni elektronkirjavahetuse asjus (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) teavitas reedel USA seadusandjaid, et on avanud uue juurdluse seoses demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni elektronkirjavahetusega tema välisministriks oleku päevilt.

FBI direktori James Comey sõnul kavatseb agentuur välja selgitada, kas uutes avalikuks tulnud e-kirjades on salajast informatsiooni. Ühtlasi antakse hinnang nende tähtsuse kohta uurimisele.

New Yorgi börsid pöörasid pärast teadet uuest juurdlusest Clintoni elektronkirjavahetuse osas langusse.

Juunis märkis Comey, et puuduvad tõendid selle kohta, nagu rikkunuks Clinton välisministrina seadust. Ta nimetas tollal Clintoni tegevust ettevaatamatuks.

Clinton kasutas välisministrina valitsuse ja eraasjade ajamiseks eraserverit. Uudisteagentuur Associated Press avalikustas serveri olemasolu 2015. aastal ning sestpeale on see korduvalt olnud vabariiklaste ja avalikkuse löögi all.

Trump: FBI-l on julgust parandada kohutav viga

«Hillary Clintoni korrumpeeritus on ennenägematu,» ütles ta oma poolehoidjatele New Hampshire' Manchesteri linnas peetud kõnes. «Pange ta trellide taha.»

«Ma hindan väga tõsiasja, et FBI-l ja justiitsministeeriumil on julgust parandada kohutav viga, mille nad tegid, lõpetades uurimise süüditsust esitamata,» lisas ta.

Clintoni kampaaniameeskond nõuab FBI-lt selgitust

USA demokraatide presidendikandidaadi kampaaniameeskond nõudis reedel vihaselt, et FBI juht selgitaks oma avaldust uue uurimise kohta Hillary Clintoni elektronkirjavahetuse osas tema välisministriks oleku ajal.

Kampaania juhi John Podesta sõnul peab FBI direktor James Comey viivitamatult esitama Ameerika avalikkusele rohkem informatsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles