Fotod: Itaalia keskosa raputas tugev maavärin, teateid hukkunutest ei ole (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia keskosa tabas täna hommikul tugev maavärin magnituudiga 6,6. Teateid hukkunutest ei ole.

Maavärin leidis aset kell 7.40 kohaliku aja järgi. Selle kese asus väikese mägilinna Norcia lähedal, kuid tõukeid oli tunda ka pealinnas Roomas ja 300 kilomeetri kaugusel Veneetsias.

USA geoloogiakeskuse väitel oli maavärina magnituudiks 6,6, Saksa seismoloogide sõnul 6,5.

Peaminister Matteo Renzi ütles viis tundi pärast viimase 36 aasta võimsaimat maavärinat Itaalias, et hoolimata maavärina tugevusest «ei ole hetkel inimohvreid».

Hirmunud linnakodanikud jooksid kell 7.40 kohaliku aja järgi hoontest välja väljakutele ja tänavetele, vahendas BBC.

Suured purustused on tabanud Norcia linna, kuid maavärinat oli tunda ka Roomas. Maavärinas sai kannatada tosin inimest, kuid ühestki surmajuhtumist ei ole teada antud.

«Uurimine käib ning mitu inimest on saanud viga, kuid hetkel meil teateid hukkunutest ei ole,» sõnas riikliku tsiviilkaitseagentuuri juhataja Fabrizio Curcio pressikonverentsil Rietis.

Kuid 14. sajandil ehitatud Püha Benedictuse basiilika Umbria maakonna mägilinnas Norcias on muutunud maavärina tagajärjel rusuhunnikuks. Väidetavalt oli see ka Püha Benedictuse sünnikoht.

Kiriku eest kandis hoolt benediktiinlaste munkade kogukond, kes asusid maavärina järel rusude ees palvetama. Kloostri mungad postitasid Twitterisse ka pildi hävitatud Püha Benedictuse basiilikast.

Alles kolmapäeval toimus lähedal 5,4 magnituudine maavärin, millele järgnes paar tundi hiljem 5,9 magnituudine järeltõuge, teatasid kohalikud seismoloogid.

Itaalia keskosa 24. augustil raputanud maavärinas võimsusega 6,4 magnituudi sai surma 297 inimest. Kõige rängemalt said kannatada Amatrice`i, Accumoli ja Arquata del Tronto linnad.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles