Islamiriik võttis vastutuse Hamburgi noarünnaku eest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17. oktoobril rünnaku sündmuskohal tehtud foto.
17. oktoobril rünnaku sündmuskohal tehtud foto. Foto: AFP/SCANPIX

Äärmusrühmitus Islamiriik võttis eile vastutuse Saksamaal Hamburgis 16. oktoobril aset leidnud noarünnaku eest, milles sai surma 16-aastane noormees, teatas džihadistidega seotud uudisteagentuur Amaq.

«Islamiriigi sõdur pussitas kaht isikut selle kuu 16. päeval Hamburgi linnas,» ütles agentuur teates, märkides, et rünnak oli vastus üleskutsele võtta sihikule Süürias ja Iraagis IS-i vastu võitlevate koalitsiooniriikide kodanikud.

Hamburgi politsei kõneisik ei soostunud seda uudist kommenteerima.

Noarünnak leidis aset Alsteri jõe ääres 16. oktoobril. 16-aastane noormees sai surmavalt haavata, tema 15-aastane tüdruksõber pääses vigastusteta.

Politsei korraldas haarangu ründaja tabamiseks, kuid teda ei leitud. Tunnistajate sõnul oli ründaja 23-25 aastane ja lõunamaise välimusega.

Uudisteagentuur dpa teatas täna, et pärast IS-i teadet vastutuse võtmisest kaasati uurimisse ka poliitilisi kuritegusid uuriv politsei üksus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles