Süüria riigimeedia süüdistas mässulisi Aleppos mürkgaasi kasutamises (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hapnikumaskiga tsiviilisik al-Qudsi haiglas.
Hapnikumaskiga tsiviilisik al-Qudsi haiglas. Foto: Reuters/ScanPix

Süüria riigimeedia väitis täna, et mässulised olid tulistanud valitsusvägede kontrolli all olevatesse Aleppo linnaosadesse mürkgaasi sisaldanud mürske, mistõttu vajasid kümned inimesed arstiabi.

Riiklik uudisteagentuur SANA teatas, et 35 inimest kannatas lämbumise käes pärast seda, kui mürkgaasiga mürsud tabasid Dahiyet al-Assadi ja Hamdaniyeh' linnaosa.

Aleppo ülikoolihaigla juhataja Ibrahim Hadid ütles riigitelevisioonis, et 36 inimest, nende seas tsiviilisikud ja võitlejad, said kannatada, hingates sisse terroristide kasutatud toksilist kloriingaasi.

Süüdistused esitati ajal, mil mässulised peavad kolmandat päeva lahinguid kolm kuud kestnud piiramisrõnga murdmiseks.

Mässulised võitlejad on lubanud tungida Dahiyet al-Assadi piirkonnas võidetud positsioonidelt Hamdaniyeh' suunas.

Suurbritannias baseeruv Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus ütles AFP-le, et režiimivägede hulgas oli Hamdaniyeh's ja Dahiyet al-Assadis lämbumistunde juhtumeid.

Kloriini kasutamine relvana on keelatud keemiarelvade vastase konventsiooniga, millega Süüria liitus 2013. aastal oma liitlase Venemaa survel.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles