Saudi Araabias hoiti ära pommirünnak jalgpallistaadionile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Jawhara staadion.
Al-Jawhara staadion. Foto: SaudiBuzz

Saudi Araabias hoiti ära terrorirünnak Jiddahis asuvale Al-Jawhara jalgpallistaadionile, kus pidi toimuma maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonimäng Araabia Ühendemiraatide (AÜE) meeskonnaga, vahendasid pühapäeval kohalike võimuesindajate teadet BBC ja YLE.

Siseministeeriumi andmetel kavatseti 11. oktoobril jalgpallistaadioni juures õhkida autopomm. Ministeeriumi info kohaselt oli tegemist sõidukiga, millesse oleks saanud laadida kuni 400 kilogrammi lõhkeainet.

Vahistatud on kaheksa inimest, kelle seas on pakistanlasi, süürlasi ja sudaanlasi.

Äärmusrühmitus Islamiriik (IS) on võtnud alates 2014. aasta lõpust vastutuse rea šiiade ja julgeolekujõudude vastu suunatud rünnakute eest Saudi Araabias. Saudi Araabia teatas septembris, et purustas kolm Islamiriigiga seotud rakukest, mis plaanisid rünnakuid riigi sõjaväerajatiste ja teiste sihtmärkide vastu. Vahistati 17 kahtlusalust.

Ar-Riyad osaleb USA juhitavas koalitsioonis IS-i vastu Süürias ja Iraagis. Alates 2015. aasta märtsist juhib Saudi Araabia koalitsiooni Jeemeni valitsusvägede toetuseks šiiamässuliste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles