Gruusia parlamendivalimiste teises voorus võidutses ülekaalukalt valitsuspartei

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilne hääletus Gruusia pealinna Thbilisi valimisjaoskonnas.
Eilne hääletus Gruusia pealinna Thbilisi valimisjaoskonnas. Foto: SCANPIX

Gruusia parlamendivalimiste teises voorus saatis esialgsetel andmetel taas suur edu valitsusparteid Gruusia Unistus. Lõplikud tulemused selguvad täna hommikul.

Valimiste teine voor korraldati 50 ühemandaadilises valimisringkonnas, kus on valimisnimekirjades ligi 2,5 miljonit valijat. Valimisaktiivsuseks kujunes seekord 37,5 protsenti.

Esialgsete tulemuste kohaselt võitis Gruusia Unistus 48 valimisringkonnas. Ülejäänud kahes osutusid valituks sõltumatud üksikkandidaadid Salome Zurabišvili ja Simon Nozadze.

Seega on valitsuspartei saamas parlamendis 115 kohta.

8. oktoobril korraldatud esimeses voorus osutus valituks 100 rahvaesindajat, neist 67 võimuparteist Gruusia Unistus. 27 saadikut sai Ühtne Rahvuslik Liikumine ja kuus rahvaesindajat partei Gruusia Patriootide Liit.

Pärast esimest valimisvooru juhtis võimuerakond Gruusia Unistus, mis lootis pärast teist vooru ühemandaadilistes ringkondades saada parlamendis põhiseadusliku enamuse, milleks oli vaja vähemalt 113 kohta. Parlamenti pääsevad ka Ühtne Rahvuslik Liikumine ja Patriootide Liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles