Briti sisejulgeolekujuht hoiatas agressiivse Venemaa eest (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti luureteenistuse MI5 juht Andrew Parker
Briti luureteenistuse MI5 juht Andrew Parker Foto: AP / Scanpix

Briti sisejulgeolekuteenistuse MI5 juht Andrew Parker hoiatas esmaspäeval Venemaa eest, mis tegutseb üha agressiivsemal viisil ja kasutab uusi tehnoloogiaid oma vastasseisus läänega.

«Venemaa tegutseb üle Euroopa ja Ühendkuningriigis. See on MI5 ülesanne astuda sellele ette,» ütles Parker ajalehele Guardian.

Parkeri sõnul kasutab Venemaa riiklike organite ja jõudude laia ringi, et suruda oma välispoliitikat välismaal peale üha agressiivsemal viisil, kasutades selleks propagandat, spionaaži ja küberrünnakuid.

Briti sõjalaevad jälgisid oktoobris Vene lennukikandja lahinggruppi, mis liikus läbi Põhjamere teekonnal Vahemere idaossa.

Briti kaitseminister Michael Fallon ütles, et Vene sõjalaevade lähetus oli «selgelt mõeldud testima» Briti ja NATO võimekusi.

Parker märkis, et Venemaa positsioneerib end üha rohkem läänega vastasseisu kaudu ja kasutab selleks ebatraditsioonilisi meetodeid.

«Venemaa tundub üha rohkem defineerima end vastasseisuga läänele ja paistab tegutsema vastavalt,» lisas ta.

Parkeri sõnul võib seda näha Venemaa tegevuses Ukrainas ja Süürias.

«Venemaa on olnud varjatud oht aastakümneid,» lisas Parker viitega küberohtudele. Tema sõnul on praegu selleks üha rohkem ja rohkem meetodeid.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles