Kaitsepolitsei: Venemaa ostab sõjaväelastele Soomes maad kokku (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lehtikuva / Scanpix

Soome kaitsepolitsei (Supo) kahtlustab, et Venemaa on alustanud Soomes maa ja kinnisvara kokku ostmist, vahendab Iltalehti.

Soovi korral saab Venemaa sulgeda seega põhjanaabrite strateegiliselt olulisi liiklussõlmi ja paigutada sinna oma sõdureid, kirjutakse Supo riskiraportis.

Soome kaitseministeerium juba alustanud Soome julgeoleku seisukohalt oluliste kinnisvaratehingute läbi vaatamisega, lisas Yle. Kõige olulisemateks piirkondadeks peetakse teede- ja elektrivõrku ning sõjaväebaase.

Kehtiv Soome seadusandlus ei piira hetkel välisriikide kodanikele müüdava maa hulka. Üks võimalus olukorda muuta on anda riigile õiguslik alus kriitiliste piirkondade puhul tehing tagasi lükata.

Justiitsministeeriumi seadusandluse direktori Antti Leinoneni sõnul ei tähendaks see aga tingimata, et välismaalased hakkaksid siis Soomes vähem maad ostma

«Ostja võib peita end erinevate äri struktuuride taha nii, et ei saadagi teada, kes on tegelik ostja. On oht, et jälgede segamine suureneb ja info päris omanike kohta ei tulegi ilmsiks,» lausus ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles