Briti pankurid usuvad Londoni jäämist Euroopa finantskeskuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
City of London
City of London Foto: AFP / Scanpix

Ligi kolm neljandikku Briti pankuritest usub, et London on Euroopa finantspealinn ka viie aasta pärast, seda hoolimata Brexitiga seotud riskidest, selgus kolmapäeval avaldatud uurimuse tulemustest.

USA finantsteenuste firma Synechron, mis korraldas uurimuse koos TABB Groupiga, ütles, et küsitles 80 kapitaliturgude juhti pankades, mis baseeruvad Suurbritannias.

72 protsenti küsitletutest arvas, et London jääb ka lähiaastatel Euroopa finantssüsteemi südameks, seda hoolimata kartustest, mis on seotud Suurbritannia otsusega lahkuda Euroopa Liidust.

Mitmed suurpangad on avalikult avaldanud kartust Brexiti mõjude, sealhulgas Euroopa ühisturule juurdepääsu võimaliku kadumise üle.

Briti mõjukas panganduslobi on isegi hoiatanud, et Suurbritannias baseeruvad rahvusvahelised pangad on valmis kolima mõned oma tegevused Ühendkuningriigist ära alates 2017. aasta algusest.

Uurimus näitas, et 55 protsenti pankadest on moodustanud "Brexiti meeskonnad" valmistumaks eluks väljaspool Euroopa Liitu.

Synechroni hinnangul läheks pankadel oma personali kolimine Londonist mõnesse teise Euroopa finantskeskusesse maksma keskmiselt 50 000 naela inimese kohta.

Kuigi mõned pangad on "juba kaalumas oma personali ümberpaigutamist teistesse linnadesse üle Euroopa", siis enamus küsitletud pankuritest on endiselt optimistlikud, "maalides väga lootusrikka tulevikupildi", ütles Synechroni juht Tim Cuddeford.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles