FBI avaldas Clintonile kahjulikke faile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: AFP/SCANPIX

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) avaldas president Bill Clintoni ametiajaga seotud faile, mis võivad kahjustada tema abikaasa Hillary Clintoni valimiskampaaniat nädal enne 8. novembri presidendivalimisi.

Failid puudutavad vastuolulist amnestiat, mille Bill Clinton andis maksudest kõrvalehiilimises kahtlustatud mehele. Mehe abikaasa oli annetanud märkimisväärseid summasid demokraatide parteile ja Clintonite tolleaegsele heategevusorganisatsioonile.

Teemat on ka varem avalikkuse ees käsitletud, kuid demokraatide partei on vihane selle pärast, et FBI tõi selle uuesti valijatele meelde vaid nädal enne presidendivalimisi.

FBI väitel avaldati failid tavalisi protseduurireegleid järgides. FBI-le esitati vähemalt kolm taotlust nende avaldamiseks vastavalt avalikustamisseadusele ning seda ka tehti.

FBI tekitas Hillary Clintoni kampaaniale probleeme ka eelmisel nädalal, alustades uut uurimist seoses asjaoluga, et Clinton kasutas välisministri ametikohal elektronkirjavahetuseks eraserverit. See skandaal on märkimisväärselt vähendanud valijate usaldust Clintoni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles