Trump ja Farage – kaasvõitlejad ja hingesugulased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Nigel Farage`i (vasakul) ja Donadld Trumpi lahutab Atlandi ookean, leiavad nad üksteises mõndagi ühist.
Kuigi Nigel Farage`i (vasakul) ja Donadld Trumpi lahutab Atlandi ookean, leiavad nad üksteises mõndagi ühist. Foto: AFP/SCANPIX

Suurbritannia euroskeptikute ja Donald Trumpi toetajate vahel on võrsunud teatud laadi hingesugulus. Hoolimata sellest, et neid lahutab ookean, ühendab neid ühine eesmärk: raputada võimult valitsev süsteem ja seda šokeerida.

Suurbritannias nimetab ennast Trumpi suurimaks fänniks üks 46-aastane IT-vallas töötav mees, keda tuntakse nimetähtede CT all. 23. juuni referendumil hääletas ta riigi Euroopa Liidust lahkumise poolt. Nagu ta ütleb: iseseisvuse nimel. Anonüümsust eelistav CT on veendunud, et Ameerika vabariiklased võidavad.

Oma toetuse märgiks veab ta Twitteri-kontot «@UKforTrump», ehkki sellel on ainult mõnisada jälgijat. Pole lihtne ülesanne leida Suurbritannias kedagi, kes esineks avalikult Trumpi poolehoidjana. Kui Kanal 4 organiseeris Ameerika presidendi valimiste teemal teledebatti, pidid nad Ameerikast sõna otsese mõttes kellegi kohale lennutama, et saates oleks esindatud ka Trumpi pooldav vaatepunkt – nõnda räägib üks saatekülalisi, Londoni majanduskoolis töötav Ühendriikide-ekspert Brian Klaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles